DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2159438-0,03%
Bursa
20°

AÇIK

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Murat Hançer Yazdı; Bursa’da Seçimin Nabzı

Murat Hançer Yazdı; Bursa’da Seçimin Nabzı

ABONE OL
7 Mart 2024 14:12
Murat Hançer Yazdı; Bursa’da Seçimin Nabzı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Murat HANÇER Yazdı Bursa’da seçimin nabzı

Evet sevgili okurlarım malum şu anda gündem seçim.

Bende Bursa gündemini, Bursa’da ki seçim sürecinin nabzını tutmak istedim. Bugün tam 28.günü başlattığım çalışmanın. Bursa ve merkez ilçelerinde olmak üzere siz değerli okurlarıma en doğru haberi tarafsız bir şekilde ulaştırmak istedim.

  • Beş ilçemizde yaptığım çalışmalardan bahsetmek istiyorum. İlk ilçemiz Yıldırım oldu. Yıldırım’da açık bir şekilde gördüm ki Yıldırım Belediyesi olarak Oktay Yılmaz Bursa’da belediyeler arasında kazanma şansı en çok olan belediye başkan adayı. Yaptığım araştırmalar sonucunda 10-15 puanlık bir bariz farkla Yılmaz’ın zaferi görünüyor. Burada Yıldırım belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a olan sevgi harikulade denecek kadar var. Görüştüğüm vatandaşlar kendisinin güven verdiğini, sözlerini yerine getirdiğini ve halkla iç içe olduğunu söyledi. Birde şunu gördüm ki Oktay Yılmaz’ın şahsına olan sevgi var ki o da hafife alınamayacak kadar fazla .

 

  • Osmangazi’de yaptığım çalışmada da AK Parti-CHP çekişiyor. Burada CHP’nin adayı Erkan Aydın Osmangazi’de en çok ismi konuşulan ve sevilen bir kişiliğe sahip olmasından dolayı ipi göğüsleyecek gibi. Yani AK Parti Osmangazi’de sıkıntı yaşayabilir.

 

  • Nilüfer’de CHP nin adayı her zamanki gibi kazanmaya daha yakın görünsede Nilüfer’de sürpriz, aslında sürpriz olmayabilir. Belediye Başkan Adayı Celil Çolak çalışmalarını iddialı bir şekilde sürdürüyor. Yaptığımız çalışmada Nilüfer’de AK Parti İlçe Başkanı gençlerin sevgilisi Furkan Alpaslan faktörü bu bölgede sevilmesinden ve ailesinin orada ağırlıklı olmasından dolayı Nilüfer AK Parti’de sürpriz yapabilir.

 

  • Gürsuda yaptığımız çalışmalarda AK Parti’nin zaferi çok uzak görünmüyor.

 

  • Kestelde aldığımız izlenimlerde ise kimse renk vermek istemiyor, baktığında AK Parti görünüyor ama kararsızlarda çoğunlukta görünüyor. Yeniden Refah sürpriz yaparsa şaşırmayız.

 

  • Gelelim Büyükşehir’e.  AK Parti için olmazsa olmaz büyükşehir. 28 günlük bir araştımamızda her kesime ulaşmaya çalıştık. İlçeler dahil. CHP 5-6 puan gibi önde görünüyor. Ancak bu vatandaşın tepki dilimi yoksa hükümetin gözünü korkutup iyileştirmeler beklemesimi orası bulanık. Nedense ilçelerde AK Parti’ye sıcak bakılıyor da büyükşehir neden böyle ?

 

  • Görüştüğüm vatandaşlar ilçelerineki adaylara sıcak bakarken büyükşehir olarak geride durmayı tercih ediyorlar. Büyükşehirde CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’e sıcak bakıyorlar. Buna gerekçe olarakta hükümetin ekonomi politikalarını gerekçe gösteriyorlar. Özellikle emekli kesim! Bursa’da binlerce emekli var ve seçime ciddi etki edecek gibi görünüyorlar. Türkiye’de sosyal medyada ve hemen hemen her yerde olduğu gibi bu emekli furyası AK Parti’ye yerel seçimlerde ders verecek gibi görünüyor.

 

  • Ben bir dost olarak gerçekleri araştırdım ve yazdım. Dost acı söyler vesselam..

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP