DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2153002-0,46%
Bursa
20°

AÇIK

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Murat Hançer Yazdı ; Ulu Şehir, Yeşil Bursa’ya Bismillah…

Murat Hançer Yazdı ; Ulu Şehir, Yeşil Bursa’ya Bismillah…

ABONE OL
8 Ekim 2023 10:51
Murat Hançer Yazdı ; Ulu Şehir, Yeşil Bursa’ya Bismillah…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evet Sevgili Okurlarım;

Biraz kendimden bahsedeyim.

1971 Ağrı Merkez Aşağı Küpkıran Köyü doğumluyum. İlkokulu köyümde, ortaokulu Merkez Atatürk ortaokulu’nda okudum.

Ortaokul yıllarımda bu mesleğe atılmamda en büyük etken kardeşim kadar sevdiğim adaşım murat oldu. O yıllarda okula gidip gelirken arkadaşımın babasının matbaasına gidip gelmeye başladım. Bu mesleğe karşı ilgim başladı ve öğrenmek istedim. Tabi ailem okumam için ısrar etseler de ben hem okuyup hem de çalışmak istedim. Buna babamı çok zor ikna edebildim. Nihayetinde bu çok sevdiğim mesleğe ilk adımlarımı attım.

İki gazete vardı o yıllarda. Hakimiyet ve Mesuliyet gazeteleri. Ben Hakimiyet gazetesinde çalışmaya başladım. O kadar çok seviyordum ki bu mesleği, okuldan çok mesleği öğrenmeye çalışıyordum.

Tabi o yıllarda gazeteyi kurşun harfler ile basardık. Haberleri hazırlayıp basmak tam bir sanat işiydi. Dedim ki bende kendime gazete kuracağım. Tabi bunun sadece kurşun harflerle dizilmekle olmayacağını anladım. Özellikle kendimi geliştirmek istiyordum. Yıllarca kendimi geliştirdim. Vatani görevimi yapıp döndükten sonra tekrar ulusal ve yerel gazetelerde çalıştım.

1996 yılında kurduğum Demir Ofset Matbaacılık ve Ağrı Haber Gazetesi adı altında mesleğimi icra etmeye başladım. Yıllarca araştırmacı ve yazarlık adı altında yüzlerce makale ve köşe yazıları yazdım. Makalelerim ve yazılarımı da her zaman ülkem ve milletimi gözeterek yazdım. Yaptığım haberlerde ve köşe yazılarımda hiçbir zaman geri adım atmadım.

Hep hayalimde Bursa’ya yerleşmek vardı. Duamın kabul olmasıyla Bursa’ya yerleştim. Bursa’da da ilk olarak hemşehrilerime hizmet noktasında birliktelik oluşturan “Bursa’da Ağrı’nın Sesi” gazetesini hem yazılı hem de görsel medyada faaliyetlerini gerçekleştirdim.

Şimdi ise Fahri bir Bursalı olarak Bursa sevdalısı bir gazeteci olarak Bu kentin menfaatleri doğrultusunda Vatan ve Millet Düsturuyla “Bursa Haberde” adlı internet haber sitemi kıymetli hemşehrilerimin hizmetine sundum.

Şimdi Bursa’da bu güzelim şehir için neler yapabilirim diye çalışmalara başladım.

Burada biraz geriye giderek yazımı tamamlamak istiyorum. Ağrı’da bu mesleğe atıldığımda kendime idol olarak seçtiğim, rahmetli patronum demek istemiyorum, örnek aldığım nadide şahsiyet Gazeteci Cengiz Kılıç. Gerçek bir Türkmen beyiydi kendisi. Rahmetle yâd ediyorum.

Bundan sonraki yazımda sizler için özellikle bizim oraların yaşantısı nasıl, bayramları nasıl yazacağım. Farklı gelenek ve göreneklerini sizlere aktarmak isterim.

Bundan sonraki yaşantımız ve sürecimiz yeşil Bursa’mız için olacak. Vesselam…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP